Kevad Prantsusmaal - Strasbourg

Pole ammu kirjutanud sellest, et kuidas me siin koroonasel Prantsusmaal oma vabu päevi veedame. Kõik restoranid, kohvikud, kinod jms meelelahutuskohad on olnud kinni alates oktoobri lõpust, kuid natukene oleme ikkagi saanud turiste mängida, sest vahepeal oli regioonide vahel reisimine jälle lubatud. Ilmad on olnud kõikidel meie reisipäevadel imeilusad, päikselised ja soojad. Kuna mul on nii palju ilusaid pilte ja ei taha seda postitust nii pikaks ajada, siis teen igast linnast eraldi postituse. Alustasime siis algusest:

Veebruaris sõitsime meist natuke üle kahe tunni kaugusel asuvasse Strasbourg'i. Ma olin seal paar aastat tagasi juba käinud, kui Terville'is mängisin, aga eks alati on midagi uut ja huvitavat avastada pluss mul on hea meel, kui saan Albertile ka natukene Prantusmaad tutvustada. Kuna me hommikussööki Nancys ei jõudnud süüa, siis Strasbourgi jõudes jalutasime kohe kesklinna, kus võtsime Starbucksist külma kohvi ja pagariärist miskit hamba alla ning nautisime oma einet kõrguselt maailma kuuenda katedraali ees. Rahvast oli üsna palju, sest ilm oli ilus ja ega muud ju praegustel aegadel teha pole kui jalutada ja piknikut pidada. Kõhud täis, hakkasime jalutama mööda jõe äärt Petite France'i ehk Väikse Prantsusmaa poole, mis on armas linnaosa, kus on vanaaegsed majad ja väiksed kanalid. Nautisime vaateid, tegime pilte, jalutasime läbi Barrage Vauban'i, mis on linna kaitseks ehitatud sild/tamm/kaitserajatis ning üle Ponts Couverts'i, mis koosneb kolmest sillast ja neljast tornist. Hüppasime läbi veel mingist ilusast katoliku kirikust ning linna peaväljakult. Enne äraminekut proovis Albert esimest korda röstitud kastaneid koos kohaliku õllega, lisaks hüppasime läbi paarist kommi- ja šokolaadipoest. 

Peiks tegi väikse videoblogi ka meie tegemistest, Strasbourg on alates seitsmendast minutist (eestikeelsed subtiitrid saab CCle vajutades): 

https://www.youtube.com/watch?v=NmVDqNGbntM

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments