Vaba päev!

Eile, esmaspäeval, oli vaba päev ja kuna päike paistis ja taevas oli täiesti pilvitu, otsustasin teha ühe pildistamistiiru. Kõige pealt läksin sööma ning jalutasin sealt Santasporti. Kuna mu haige näpp oli teibiga kinni seotud ja ilmselgelt külmus, siis pool tundi soojenesin Santaspordi fuajees. Näpud ülessoojendatud, seadsin sammud sellele samale matkarajale, kuhu eelmisel aasta septembris Hedy ja Heikki meid viisid, kui emps külas oli, aga eile tegin tiiru teistpidi. Üsna ruttu jõudsin Sky Ounasvaara hotelli juurde, kus tegi tööd lumekahur. Natuke edasi kõmpides jõudsin mäe otsa, kust kevadel suuskadega alla lasime. Ma ei mäletanudki, et seal nii ilus on. Ühel pool Rovaniemi linn koos Kemijokiga ja teisel pool lõputud metsad. Veel tahtsin leida selle suure kivipaljandi, kus mitmekümnete meetrite ulatuses ongi ainult kivid ja mõned üksikud puud. Lumega ei saa nii hästi  aru, kui äge see tegelt on nii et tuleb kevadel uued tiirud teha. Lõpuks jõudsin läbi metsa kõmpides laudteeni ja siis juba Santaspordi juurde tagasi. Kella nelja paiku pidime korra tiimiga linna minema, sest kohvikus 21 oli väike photoshoot klounininadega ülemaailmse punaste ninade päeva puhul, mis toetab hädasolevaid lapsi.

Täna, teisipäeval, oli hommikul raske jõuks - rinnalevõtt maxini. Haige sõrme teipisin keskmise külge, mis tegi kangi hoidmise nats ebamugavaks, aga sain kõik ilusti tehtud. Kui tavaliselt on nädala alguses jõuks väga raske ja vaevaline, siis täna oli jõudu nagu elevandil - 35, 40, 45, 50, 55, 60 tulid ilma probleemideta. 65 ka, kuigi pidi juba natuke pingutama. Eelmine rekord oli 66, nii et tänaseks eesmärgiks oli 70kilo. Esimene katse ebaõnnestus, ei saanud isegi cleani tehtud. Eelmised katsed olid nii kergelt tulnud, et kuidagi täielikku keskendumist oli raske leida. Teise katsega tuli 70 üles, kuigi clean oli üsna kole, aga samas võis lugeda tehtuks. Võtsin endale pikema pausi ja proovisin uuesti, sest maksimalistina ei saa lubada endale sellist "koledat" katset. Panin 1 kilo veel juurde, sest see kilo siia-sinna ei oma erilist effekti. Clean tuli ilus puhas ja suhteliselt kergelt, Jerk veits tudisev, aga katse võis lugeda korralikuks. Saija lubas varsti kükkide maxi päeva ka teha. Ootan suure huviga!

Selle postituse kirjutasin Santaspordis ja mööda läks meie füsio Kimmo, kes küsis kuidas mu sõrm on. Võtsin teibi maha ja ütlesin, et täitsa normaalne, aga kõverdada pole julgenud. Ütles, et proovi. Ma alguses olin jummalast paanikas, et nädal pole veel möödaski ja kui on miskit mäda, siis peab jube valus olema. Algus see ei läinudki eriti kõveraks või kuidagi see liigutus oli hästi nõrk, aga lõpuks pigistasin terve käe rusikasse ning sain hakkama. Hirmuhigi voolas, sest kogu aeg oli selline tunne, et kohe-kohe hakkab jube valus! :D Valus tegelikult ei olnud vaid lihtsalt hästi kange on. Miskit nagu sikutaks seda sõrme sirgeks tagasi. Ütles, et teibiksin nüüd ainult pallitrennis, et see uuesti ei läheks ja päevas paar korda pean proovima kõverdada. Vot sellised positiivsed uudised! :)














Comments