03.12

JÕUKS (50min)
Niii raske oli ärgata jälle. Õnneks väga lühike kava. Soojendus, Saija oli küllaltki lihtsad harjutused soojenduseks valinud, aga see-eest 3 tiiru. Harjutused õlale kerge kettaga. Rinnalevõtt kuni 70%. Kükid max 80%+peale igat seeriat kolm hüpet. Üleval jõuksis kangi ülevedu pingil+topispall. Enesetunne oli küllaltki hea ja trenn läks ruttu. Aa, saime uued võistlussärgid ka eurosarjaks. Samasugused nagu praegused, aga mõned sponsorite logode erinevused. Mustad püksid said numbrid ka peale.


Kahe trenni vahel käisin Heikkil abis. Kaksikute võimlemisklubi kogub juba mitmendat aastat endale raha jõulukingituste pakkimisega kesklinnas asuvas Revontuli kaubamajas. Annetamine on vabatahtlik ning pakkijateks võimlejad ise või nende vanemad/sugulased. Sättisime üles plakatid, laua, toolid. Nats vaatasime poodides ka ringi. Päris mitu soomlast tuli Heikkiga rääkima ja ütlesid, et teavad mind, et ma see tubli WoVo võrkpallur. Armas :) Siis käisime Feenixis söömas ja Hedy juurest läbi ning koju.



PALL (2h 15min)
Hommmmikunee sooojeeenduuuss. Pepper (paarides soojendus). Venelane üks ühele. Saime täiega pähe. Blokihüpped. Soojendusharjutus: löögid 4 pealt diagonaali.  Enam-vähem. 6 6le: 4 palli, esimene nelja peale, teine keskele, kolmas pipe ja neljas kaks/üks. Lõin ainult kahe ja ühe pealt. Tõste tihti madal niiet pidin lihtsalt üle toimetama või lõin blokki. Peale paari tiiru tegime punktide peale niiet side võis ise valida kuhu tõstab. Pidi võitma kõik neli palli järjest. Meil paar korda isegi õnnestus. Lõpus tunnikese mängulist 6 6le. Seis 22:22, serv, mängime palli lõpuni; vastuvõtja pool saab Teemult ühe põrkega palli. Kui jääb 1:1, ei saa keegi punkti; kui 2:0, siis võitjapool saab punkti. Ei olnudki kuidagi täna seda head tunnet. Sain paar blokki, aga rünnak mittemidagi ütlev. Säravaid hetki eriti ei olnud, v.a mõned kaitsepallid, kus tõesti jooksime ja rabelesime. Naljakas oli see, et kui meestetiim saali tuli umbes 15-20 minutit enne meie trenni lõppu, siis läks hullult kisamiseks ja punktide tähistamiseks. Ma omaette muigasin, et ju meil neid igaks trenniks ja mänguks siia vaja. Teemu oli ka enam-vähem rahul meiega.

Kodus käisin pesus ja tegin oma hetke lemmikrooga: tatar praetud hakkliha ja sidurnipipraga. Hapukoor ka. Jube nämma. Mõtlesin, et jätkan oma mängijate iseloomustamisega ka. Jäin Roosa juurde.


Nr 9 Roosa Rautio, sidemängija (sünd 1998)
Roosa on meie teine sidemängija. Pasi tütar. Kui Pasi veel Pärnus treener oli, siis Roosa käis Paikusel lasteaias nii, et oskab natukene eesti keelt ka, aga meelest ära läinud palju. Just täna rääkisime, et kuna Aigorit enam pole, siis püüame rohkem eesti keeles suhtlema hakata. Pasi vanim tütar Jenna räägib igatahes suurepäraselt eesti keelt. Roosa on hästi rõõmsameelne ja sõbralik, räägib meie juunioridest kõige julgemini inglise keelt. Saame hästi läbi. Tõsted tihti kõiguvad, aga samas pole nii madalad ja mugavam lüüa tihti, eriti kuue pealt. Alati kui mängu saab, siis tõstab julgelt tempsi ja tavaliselt edukalt.


Comments