03.11

PALL+JÕUKS (1h 30min)
Niiii uni oli hommikul. Vabatahtlik vastuvõtu trenn+jõuks ülakehale. Vastuvõtt oli täna väga tipp-topp, kuigi keha ja jalgade asend oli kogu aeg kuidagi sassis. Jalad maas planner lendab ka jube hästi. Peaks vist selle juurde tagasi minema :D Jõuksis biitsale ja triitsale harjutustepaarid. Kohati oli päris raske isegi. Lõpus tegin kõhtu koos 5kg kettaga.




PALL (2h)
Soojendus. Venelast jälle ei mänginud :( Tõsteharjutus. Tõsted olid päris okeid. Blokihüpped. Need ka aina paranevad. Tagantliinist mäng. Olin Katlini, Jossu, Viivi ja Iidaga. Saime pähe. Omad rünnakud diagonaali või piki piiri. Väga hästi välja ei tulnud. Lõin liiga platsi keskele maha või küljeauti. Tõste ka kõikus, eriti Roosal. Siis mänguline harjutus: esimene pall serv, mängime lõpuni; teise palli Teemu viskab meie poolele ja karjub kas 2 või 3 puudet ning kolmanda palli ründavad vastased kas kahe või nelja pealt. Seis 15:18, meie kahjuks. Mängisime 6 geimi vist. Kuna ma meil pmst ainuke diago, siis ma ei vahetanud pooli niiet sain alati joosta joonejookse kui meie pool kaotas. Ühe või kaks geimi ainult võitsime. Endal tuli enam-vähem välja. Ei midagi erilist, mõned lollid vead oleksin võinud tegemata jätta. Lõppu 6 3le mäng. See pool, kus on 3 mängijat väljakul, servib ning teine pool peab palli maha lööma neljast servist järjest, et saada üks suur punkt. Kaitsemängijate pool peab punkti saamiseks teisele poole toimetama 3 kaitsepalli (lihtsalt üle söötma vms). Algas seisult 22:22 ja kaks-kolm geimi. Kõik olid hästi tasavägised ja lõppesid 25:24. Alguses olin lööjate poolel ja viimase geimi kaitsemängijate poolel. Usun, et rünnakuprosa oli mul üsna hea, sest blokki polnud ja sai vabalt littida. Kaitsemäng oli ka enam-vähem, aga lõpus tegime liiga palju servivigu nii, et 24:22 seis pöördus lõpuks 25:24 kaotuseks. Täitsa okei trenn oli. Sain paar ilusat rünnakut ühe pealt ka, mille üle alati hea meel:)


Pärast trenni oli koosolek, kus rääkisime Sportlyzerist (veebipõhine treeeningpäevik). Me kõik peame hakkama seda kasutama. Lisaks saime veel lehe, kuhu peame kirja panema oma tugevused ja nõrkused. FIVB dopinguvideod peame ära vaatama ja sertifikaadi saatma Teemule enne euromängudele sõitu. Mul õnneks see eelmise aasta EMi ajast tehtud nii, et loodetavasti ei pea ma uut tegema. Natuke rääkisime veel mängudest ka, et miks meil blokk üsna kehva jms. Õnneks Teemu oli üsna optimistlik meie suhtes :)



Nr. 5 Johanna Pekkarinen, nurgaründaja (sünd 1993)
Johanna aka Jossu on meie tiimi üks vanemaid ja kogenumaid mängijaid. Just täna oli uudis, et ta on mänginud Soome meistriliigas 200 mängu. Meie nn. abikapten. Alati kui on mure, siis saab temaga rääkida ja platsil ei mölise kah kunagi :D Õpib siin Rovaniemis õeks ja (vist) käib tööl ka. Jossu on küllaltki vaikne, räägib ainult siis kui midagi olulist öelda on, aga samas hästi sõbralik ja tore. Tema plussideks väljakul on kindlasti kaitsemäng ja vastuvõtt, samas oskab edukalt lahendada ka ebamugavaid tõsteid. Eelmise hooaja lõpus vigastas tagareit, käis opil ka ning seetõttu hoitakse tema koormus natukene madalamal kui teistel (ei hüppa igas trennis).








Comments