27.10

TRENN (1h 40min)
Tänane hommikune trenn oli väga teistmoodi. Nimelt, kaks Rovaniemis õppivat välistudengite (vist hispaanlased) korraldasid sellise toreda sportliku hommiku. Koos meiega olid veel jäähoki ja jalgpalli tüdrukud. Eesmärk oli üksteisega tutvuda ja teha koos midagi põnevat. Esimeseks tuli meil kõigil seista pinkide peale ning moodustada pingile rivi tähestikulises järjekorras, aga pingilt maha ei tohtinud astuda. See oli suht naljakas, sest enamus olid ikkagi võõrad ja kuna pink kitsas, siis pidid kallistama ja kaisutama. Teine kord pidime vanuse järgi end ritta panema. Mõlemad korrad saime pähe. Ei saanud aru, kuidas teised nii ruttu valmis said. Järgmiseks jaotati meid kolme gruppi. Mu omas olid õnneks Nelli ja Jessica. Erinevate mängude abil õppisime üksteise nimed ära. See oli mu arust kõige ägedam osa. Siis tegime paarides ühe teatevõistluse. Essaks, oled kahekesi mingi plastmass rõnga sees ja pead selle kolm korda üle pea saama ilma käsi kasutamata. Me olime alles essa lõpetanud kui mõned olid juba kolmandal tiirul. Pärast tuli välja, et need rõngad olid nats erinevad vms. Teiseks palli toimetamine ühest platsi otsast teise ilma käsi kasutamata (üks kord seljad vastamisi, teine kord puusad ja kolmas kord laubad). Meil läks päris hästi see, v.a viimane, kus kiirustasime. Kolmandaks üksteisest "kitse" üle hüppamine ja viimaseks seljas kandmine. Me olime peaaegu viimased, sest essa ülesandega läks nii kaua aega. Siis veel mõned võistlused gruppides. Pead ühest platsi otsast teise liikuma koos oma grupiga, aga nt kasutada võid ainult 4 jalga ja 5 kätt ehk siis mõni hüppab ühel jalal ja mõni on kukil jms. Viimaks läksime judo saali ja tegime nats akrobaatikat. Iga grupp pidi mõtlema välja (või kasutama näidiseid) mõne laheda poosi (püramiid jms seljas turnimised) ja pärast esitama seda. Mu arust meil olid kõige originaalsemad. Tegime nn inimtreppi (üks oli käpukil, keskmine poolkükkis ja kolmas püsti ning siis peale tuli kolm inimest niiet iga tüdruku üks jalg toetus kõrgemal oleva inimese seljale ja üks toetas madalamale, nagu trepiastmed) ja siis, et selili maas ja teine tuleb toetab oma jalad su kätele ja käed jalgadele ja turnib niiöelda. Hästi tore hommik oli tegelt :) Varsti vist saame selle ürituse raames jäähokit ka minna mängima. Ma ei jõua ära oodata.

Selliseid lihtsamaid trikke proovisime

PALL (2h)
Okei, kuna hommikust tuli niii pikk jutt, siis teen lühidalt. Mitmed kerged tõste ja pallitunnetuse harjutused. Hästi kõrgete ja kaugete pallide löömine. Blokihüpped. Kaitseharjutused ühel pool võrku. Löögid ühese bloki vastu. Kuus-kuuele, rõhk kontra pallide mängimisel. Hüpe oli niiiii madal ja kinni, et lausa raske oli. Õnneks kõigil oli energiat ja tahtmist, mis on väga positiivne, sest viimasel ajal meil sellest puudust tulnud. Teemu oli ka rahul. 



Nr. 3 Jazmine White, keskblokeerija (sünd 1993)
Jazmine on pärit Kanadast, Toronto lähedalt, aga õppis USAs Michiganis psühholoogiat. Tuli meile tempoks/diagoks, aga kõikide arvates mängib tempsi paremini kui diagot. Jaz on sõbralik ja jutukas, oleme pikalt rääkinud USA ülikooli elust ja teistest sealsetest spordialadest. Mu jaoks uskumatu, et mingisuguseid ülikoolide Ameerika jalgpalli mänge käib korraga 100 000 inimest vaatamas. Alguses tegelikult mulle ta üldse ei meeldinud, sest tundus nats ülbe ja mis seal salata, ka konkurent, aga õnneks ajapikku kõik laabunud. Kuna me kumbki polnud siia tulles teinud jõuksi nii palju, kui teised, siis teeme kõiki asju koos. Tase õnneks ka enam-vähem sama. Jaz vahel on põhis, vahel mitte. Fifty-fifty, sest neil Katliniga küllaltki sama tase. Ühel blokk parem, teine kiirem. 


Jazmine

Comments