08.09.

JÕUKS (1h 30min)
Niiii raske oli tõusta täna. Jälle seitsmest. Võtsin täna kaksikud Bertta ja Alma ka peale ning läksime koos Santasporti. Tavaline soojendus+lisaharjutused samad mis eelmine nädal: väikesed kükid, ühe jalaga kükid, kõht, nn. eesli hüpped, väikesed kätekõverdused. Teised läksid alumisse jõusaali ja hakkasid rinnalevõttu jms harjutusi tegema, mida ma veel päris hästi ei oska ja mida mu selg ka väga veel ei armasta, aga mina ja Katlin läksime koos Saijaga ülemisse jõusaalis, kus tegime jalgadele harjutust: paned rihma ümber jala, kinnitad end ning siis pead ühte jalga 10 kiloga liigutama (kõrvale, taha ja risti üle teise jala). Hästi mõnus harjutus, sest niipaljud lihased töötavad ja tasakaalule väga hea. Kui valmis saime, tegime alumises jõusaalis kangiga kükke, nn.ülespidi kätekõverdusi, kõhtu, väljaasteid kangiga, kangi tõstmine õlgadelt (ainult käte abiga). Kõik oli väga mõnus ja läks hästi. Mul on komme kõike tehes kiirustada ja siis Saija peab mulle kogu aeg meelde tuletama, et rahulikumalt, kontrolli liigutusi jms. Ütles, et tagareit pean tegema suure võimlemispalliga, mitte masinaga, sest palliga pean ennast rohkem kontrollima ja ei saa kiirustada :D Nats venitasime ja siis pessu, sest meil täna üks kohtumine Rovaniemi mõningate linnaametnikega.

Kokkusaamisel räägiti meile tund aega Rovaniemist ja tutvustati kõikvõimalikke põnevaid asju, mida Rovaniemis teha saab või mis siin toimub. Tegelikult oli see väga põnev ja Rovaniemi on palju rohkem kui ainult jõuluvana kodu. Siin toimub igal aastal populaarne Arctic Lapland Rally, kus on osalejaid üle 150 ning see on ühtlasi ka kõige "külmem" ralli maailmas. Talviti on populaarne ka kesklinnas toimuv põhjapõtrade ralli. Seda tahaks jubedalt vaatama minna, sest need loomad on täielikult mu südame võitnud. Rovaniemist 80 km kaugusel asub Ranua loomaaed, kus on ligi 60 arktilises kliimas elavat liiki. Virmalised on näha üle 200 päeva aastas, lihtsalt on vaja selget taevast. Turistidele pakutakse teenust, mis saadab sulle öösel sõnumi, kui virmalised on väljas. See päris lahe mu arust, kahju, et u.10€/päev on selle teenuse kasutamise hind. Ma pole kunagi virmalisi näinud niiet loodetavasti siin näen. Rovaniemist mõned kilomeetrid väljas asub hotell, kus külastajad ööbivad nn. igludes. Seal on voodi jms ning klaasist lagi, et saaks kaunist taevast nautida. Jällegist - äge. Muidugi kõikvõimalikud spordirajatised, matkamise ja kalastamise võimalused ning sõitmine kas siis põhjapõtrade, Siberi Huskyde või mootorsaanidega. Just mootorsaanidega tegelev tööstus pidi olema Rovaniemis maailma suurim, järgnevad Jaapan ja USA. Jõuluvanast räägiti ka palju, aga siiski püüti rõhutada, et see ei ole siinne ainuke populaarne paik, mis on minu arust väga äge. Siin linnas turistidel tegemist küllaga. Lisaks paluti, et me promoks Rovaniemit nats sotsiaalmeedias, nt kui teeme mõne pildi siinsest loodusest või linnast, siis paneksime hashtagi Rovaniemi või VisitRovaniemi. Väga tore informeeriv tunnike oli! Pärast saime tasuta süüa ka, lõheeeeett. Jube hea oli.
Pärast miitingut tulin koju, koristasin natuke, käisime Iida ja Jennaga linnas, ostsin endale mingid odavad jalanõud, mida ruttu saaks jalga tõmmata, sest plätude jaoks liiga külm ja tosse liiga tüütu jalga panna ning tulin koju jälle koristama. Homme tulevad essad külalised ja siis tahan, et kõik oleks puhas! :)


Põhjapõtrade ralli


Arctic Lapland Rally


PALL (2h 15min)
Väga rahulikus tempos trenn, palju servi ja serivastuvõttu. Soojendus, venelane. Olime 6:0 ees, aga lõpuks võitsime ikkagi väga pingeliselt. Paarides soojendus. Niii väsinud ja laisk täna. Nats kergete pallide vastuvõttu. 6 6le mängu, neli ründab ainult. See oli hästi lahe. Mängisin kaitses päris hästi enda kohta. Ülejäänud pool trenni mitu servi ja vastuvõtu harjutust. Vastuvõtt pole endiselt kiita trennis, aga võistlustel on jumala okei. Vist ainult pingelises olukorras suudan keskenduda 100% ja hästi mängida. Lõin hüppelt jõuservi. Aina paremaks läheb ja selle üle mul hea meel. Sain Teemult ja füsiolt mõned õpetussõnad ka, et kuidas seda paremaks muuta. Ülesvise enamasti liiga enda lähedal ja siis ei saa kogu jõudu lööki sisse panna, aga loodetavasti nädalavahetuseks on juba nii okei see serv, et saan mängus kasutada. Pärast trenni viskasin kaksikud koju jälle ja tulin koju - koristama. Mulle tegelikult meeldib enda nn. esimese oma kodu eest hoolitseda. Tegin duširuumi puhtaks, pesin peegli ja kraanikausi jms ära, viisin prügi välja jne :) Täna pean kindlasti vara magama minema, sest homme jälle 7st äratus ja ei taha, et see nii raske oleks! :(


Comments